Getuigenissen

Richard Getuigenis

Hallo mijn naam is Richard Haddeman. Ik ben geboren op 1 augustus 1977 te Vlaardingen.

Ik weet het nog heel goed, “13 mei 2000”. Dit was de datum dat ik mijn leven gaf aan Jezus. Maar aan die keuze is heel wat vooraf gegaan en daar wil ik jullie het een en ander over vertellen.

Ik ben opgegroeid in een gezin met liefhebbende ouders, in een huis waar het evangelie niet bekend was. Veel warme herinneringen heb ik aan mijn kindertijd als ik denk aan ons gezin en de familie. Maar als jonge puber had ik een sterke behoefte aan het vinden van de ware zin van het leven die ik niet kon achterhalen. Mijn vragen op hele gewone dingen van het leven waren: “Waarom doe ik wat ik doe?”  en “Waarom zou ik überhaupt moeite doen als ik niet weet waarvoor ik het uiteindelijk doe!?”. Dit uitte zich vervolgens in een totale desinteresse voor het leven. Het maken van muziek werd mijn passie en het enige wat mij werkelijk interesseerde. Sex, drugs and rock & roll was letterlijk mijn levensstijl, maar niet het antwoord op mijn vragen. Ik voelde mij verschrikkelijk depressief, leed aan extreme angsten en was niet meer in staat om voor een baas te werken. Uiteindelijk werd ik afgekeurd wegens langdurige psychische problemen en mijn leven brokkelde steeds verder af in plaats van dat ik het opbouwde.

Op een dag nodigde de zus (nu mijn schoonzus) van mijn vriendin mij uit om mee te gaan naar de kerk die zij gevonden had. Ze vertelde me dat ze God had leren kennen en een enorme blijdschap ervoer. Ik zag heel duidelijk de verandering in haar leven en dit gaf mij een sprankje hoop voor mijn eigen situatie. Ik ging mee naar een dienst en ontving daar hetgeen waar ik zo wanhopig naar opzoek was. Ik kreeg een antwoord op mijn levensvragen en wist het zeker, dit is de enige, echte waarheid wat hier gepreekt word!

Ik kwam tot bekering door vergeving voor mijn zonde te vragen en God te accepteren in mijn leven. Direct ervoer ik een enorme bevrijding in mijn denkwereld en zag een toekomst voor mij in plaats van een donker gat.

Nu, vele jaren later ben ik God nog meer dankbaar voor de zegeningen en veranderingen die Hij heeft gebracht door al die jaren heen. Met grote blijdschap vertel ik en zing ik zelfs tot ver over de Nederlandse grens over Gods vergeving, goedheid en genade die voor iedereen en altijd beschikbaar is.

Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom zoveel “nuchtere” mensen de dingen doen die zij doen zonder zich af te vragen wat het nut is van dit alles? Als je alle vragen van het leven op een rij zet is er maar één antwoord: God bestaat en Zijn naam is Jezus!