Getuigenissen

Evangeliegemeente De Deur

Hallo allemaal. Ik wil iets met jullie delen, waarom ik nu in God geloof. Dit wordt een getuigenis genoemd. Ik heet Diondry en ik leidde een goed leven in de ogen van veel mensen. Ik had een studie, een goede baan, geld en aandacht van vrouwen. Maar toch had ik geen zekerheid in het leven, geen echte blijvende blijdschap. Uitgaan was geen oplossing, want dat resulteerde in hoofdpijn, vechtpartijen enz. In elke relatie ging het ook al mis en ik begon me zelf af te vragen: “Is dit het leven? Heeft het leven wel enig zin? Wat is het doel van het leven? Rijker proberen te worden dan mijn buurman? Ikke, ikke, ikke… Vakantie, meisjes, uitgaan of vechtsporten” Het had allemaal geen blijvend effect op mij. Ik voelde dat ik iets miste. Op sommige dagen vroeg ik me zelf af: “Wat heeft het leven nou voor zin?” Soms dacht ik: “Kan ik er niet gewoon een einde aan maken door zelfmoord te plegen.” Maar ik wist dat er een God was en een duivel. Iedereen kent wel de verhalen van Adam en Eva. Iedereen kent het kruis van Jezus, waar je ook leeft. En ik wist dat Jezus aan het kruis was gestorven voor de zonde van de mensen. Alleen iedere keer als ik de keuze wilde maken om vergeving van mijn zonden te vragen dacht ik: “Wat moet ik ermee, mijn leven is zo wel goed!” Ik keek dan naar anderen en zei tegen mijzelf: “Mijn leven is beter dan die en die, ik doe soms goede dingen.” Maar op een dag kon ik het niet meer hebben en besloot ik te bidden. Ik riep God aan met heel mijn hart. “God, ik weet, ik ben een zondig mens, ik accepteer dat ik heb gezondigd. Help mij, God! Help mij! Ik accepteer dat Jezus voor mijn zonden is gestorven. Oh Heer, vergeef mij. Komt U in mijn hart wonen en maak van mij een nieuw mens.” Vanaf dat moment voelde ik alsof er kettingen rond mijn lichaam gebroken werden. Ik voelde me eindelijk vrij, vrij van zonde. Geen haat meer, geen bitterheid meer, geen lust. Ik ervoer een enorme blijdschap in mijn hart, een enorme liefde, een rust die ik niet kan uitleggen. Toen pas was ik echt blij, want vanaf dat moment wist ik zeker dat God bestaat en dat Hij van mij houdt.

Daarom gaf hij zijn Zoon voor iedereen. Iedereen die vergeving vraagt kan vergeven worden. Het was God zelf die naar de aarde kwam om voor mijn zonden te sterven. Eerst kon ik dat allemaal niet begrijpen, maar God ging stap voor stap met mij werken door zijn Heilige Geest.

Een week later moest ik naar de dokter, want ik moest nieuwe steunzolen halen, anders kon ik niet lopen vanwege de pijn aan mijn rug, knie en enkel. Dus ik kwam een beetje verdrietig thuis, hoe stoer ik ook ben. Het was niet leuk om scheef te lopen met rugpijn. Ik besloot te bidden: “Oh God, ik dank U, dat u zo goed voor mij bent, wilt U mij genezen in de naam van de Heer Jezus”. Het voelde raar. Ik stond daarna op en ik begon normaal te lopen zonder pijn! Ik had geen platvoeten meer!

Sinds die tijd begon ik meer en meer van God te ervaren, hoe echt Hij is. En daarom moedig ik jullie aan vrienden. Als je Hem niet kent, zoek Hem op. Wees geen slaaf meer van zonde. God is volmaakt, God is liefde en die liefde wil Hij met iedereen delen, aan degenen die naar Hem toe komen. Wees geen verloren zoon of dochter, maar kom, kom! Iedereen die God met heel zijn hart zoekt, zal Hem vinden, dat heeft Hij beloofd. Je ogen zullen geopend worden voor de waarheid.