Getuigenissen

LiaHallo, ik ben Lia Vletter en ik woon in Vlaardingen. Ik ben opgegroeid in een niet gelovig gezin maar ging wel naar een christelijke lagere school.

Zolang ik me herinner was ik altijd al heel onzeker over mezelf. Toen ik 19 jaar oud was overleed mijn moeder. Omdat gevoelens uiten niet zo makkelijk was bij ons thuis heeft er eigenlijk geen afscheid plaats gevonden. Dit gaf natuurlijk veel problemen. Ik kon niet echt huilen en voelde me hierover slecht. Ik bleef zitten met allerlei (schuld)gevoelens waar ik niet over kon praten en onverwerkt verdriet. Ik vluchtte in hard werken.

Rond die tijd kreeg ik een vriend en werd goed opgevangen door zijn moeder. Na een jaar of 4 werd ik verliefd op een jongen op mijn werk en kreeg een relatie met hem. Hij leed aan een zeldzame bloedziekte waar hij ook aan overleed.

Al snel kwam ik in aanraking met de paranormale wereld. Het begon met een zoektocht waar hij was maar uiteindelijk ging ik op zoek naar een antwoord op mijn problemen. Ik las allerlei spirituele boeken over engelen, gidsen, begon met tarotkaarten, rune-stenen en bezocht paranormale beurzen, deed allerlei spirituele cursussen (channeling), begon aan accupunctuur en bevond me uiteindelijk met een foto van mijn moeder bij iemand die contact zoekt met overledenen.

Ik had geen rust en was verward in mijn denken. Ik begon ook steeds meer alcohol te drinken, ook doordeweeks. Ik werd depressief en had last van slapeloosheid. bijna elke nacht lag ik wakker. Als de wekker op 6.00 uur stond viel ik heel vaak pas om 5.45 in slaap. Ik ging gewoon door maar was totaal uitgeput. Ik denk dat deze periode ongeveer 5 jaar geduurd heeft.

Op een avond belde mijn nicht waar ik heel vaak mee om ging en ze vertelde mij dat ze aangesproken was op straat door christenen. Ze vertelde dat ze Jezus in haar hart had gevraagd. Het duurde niet lang voor ik met haar mee ging naar een bijeenkomst. De dienst was in een huiskamer. Er waren maar een paar mensen maar ik ervaarde God’s aanwezigheid. Ik werd zo aangeraakt, het was werkelijk of ik thuis kwam. Aan het einde van de dienst was er de mogelijkheid om Jezus aan te nemen als je Hem nog niet persoonlijk kende en een nieuw leven in te gaan. Ik reageerde op de oproep en heb een gebed gebeden waarin ik vergeving vroeg voor mijn zonden en Jezus aanvaarde als redder en heer. Ik ervaarde dat er een last van mijn schouders was. Toen ik de volgende dag vroeg op mijn werk was ervaarde ik iets heel bijzonders. Ik ervaarde dat God bij me was zoals ik nog nooit ervaren had. Het was een wonder, doordat ik Jezus had aangenomen was ik een kind van God geworden en was ik apart gezet voor Hem. Ik had zo’n vrede en sliep zoals ik al jaren niet meer geslapen had.
Ik begon in de bijbel te lezen en kon niet meer stoppen. Mijn zoektocht was ten einde. Ik had de waarheid gevonden.

“Want wie Mij vindt, vindt het leven” (Spreuken 8:35)

Nu 12 jaar later kan ik zeggen dat niets te vergelijken is met de liefde die God wil geven. Laat je  door niets afleiden en blijf vechten om dicht bij God te blijven, want als je dat niet doet dan raak je kwijt wat je ééns had. “Want één dag in uw voorhoven is beter dan duizend (elders)” (Psalmen 84:11)