Van stokerij naar kerk

Alle activiteiten van vinden plaats in het historische pand aan de Westfrankelandsestraat 10 in Schiedam. Vroeger werd dit pand uit 1774 gebruikt als jeneverstokerij. Schiedam bezat vroeger tegelijkertijd vele jeneverstokerijen en kerken, het werd ook wel genoemd “Het Zwarte Nazareth”.

Al vele jaren is de drankproductie in Schiedam minimaal en bijna alle stokerijen kregen een andere bestemming. Zo ook het gebouw aan de Westfrankelandsestraat 10, het wordt nu gebruikt als huis van God door Evangeliegemeente De Deur. Met zijn uitnodigende brede entree en zijn kleinere hooggeplaatste ramen, waar lang geleden geen glas maar houten luiken zaten, zo typisch voor een stokerij annex opslagplaats.

Van jeneverstokerij tot Evangeliegemeente, waar mensen worden veranderd door Jezus. Voor wie een nieuw leven zoekt, is God namelijk in staat, niet alleen bestemmingen van gebouwen met hun funktie’s te veranderen, maar vooral die van de mens. Deze wijziging van bestemming spreekt tot de verbeelding. Het verleden van vele mensen die nu naar onze kerken komen was kapot gemaakt door drank. Fantastisch om mensen binnen te zien komen en vervolgens veranderd te zien door Jezus Christus.
Onze bovenzolder, doet ook helemaal denken aan de bekende bovenzaal uit de bijbel in Handelingen, waar allen samenkwamen. Maar hier worden dorstige mensen vervuld met Gods Geest, om vervolgens een nieuw leven te starten. Wie voor het eerst binnenkomt, ziet niet echt pracht en praal, daar doen wij niet zoveel aan. Maar waar wij wel aan doen is Jezus Christus bekend maken. Wij stoken het geestelijke vuur en laten u proeven in dit toch wel knusse monumentale pand.