Oppas

Louiza oppas de deur schiedamHallo, ik zal me even voorstellen: mijn naam is Louiza Haddeman. Ik ben moeder van twee kinderen. Binnen de kerk, ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de oppas.

Tijdens elke dienst is er oppas voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Het aantal kinderen dat in de oppas zit, varieert. De ene keer is het heel rustig, maar het kan soms ook best druk zijn.

Ouders kunnen hun kinderen 15 minuten voor aanvang van elke dienst brengen. Meestal geven de ouders hun kind een tasje mee met een koekje, drinken en schone luier. Maar zijn ze dat vergeten dan hebben wij natuurlijk ook kaakjes en limonade. Iedere oppas lassen we een pauze in en dan gaan de kinderen zitten, voor een hapje en een drankje.

Meestal spelen de kinderen gewoon lekker met elkaar. Maar soms als er een kindje voor het eerst komt willen ze niet altijd spelen en huilen ze als mama weggaat. Dan neem je ze even op schoot en je leest een boekje voor of je speelt wat met ze. Na een poosje draaien ze dan wel bij.

Aan het einde van de dienst worden de kinderen door hun mama’s of papa’s opgehaald en daarna zorgen we ervoor dat het speelgoed wordt schoongemaakt en dat de vloer wordt gedweild. Zo is alles weer fris voor de volgende keer.

Bij deze heet ik uw kinderen van harte welkom om eens te komen spelen bij ons.

En wens ik u alvast een goede dienst.

Met vriendelijke groeten,

Louiza Haddeman

Oppas